Fethiye Koyları

Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden Fethiye Koyları, Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinde bulunmaktadır.Fethiye Koyları, Muğla ili Fethiye ilcesinde görmeye değer bir yer. Fethiye Koyları nasıl gidilir, Fethiye Koyları nerede, Fethiye Koyları hakkında bilgi

Eklenme Tarihi: 22.04.2021 00:00:00 Okunma Sayısı: 1284 Aldığı Oy: 1
Fethiye Koyları

KARADERE VE PATARA PLAJLARI Yaklaşık 17 km uzunluğunda olan uçsuz bucaksız kumsalı ile insanı büyüleyen bir plaj. Kumdan oluşmuş tepeler kızgın güneş ve mükemmel bir plajdır. Aynı zamanda Patara ve Karadere tarihi yerleri ile de ilgi çekmekte kısaca şu şekilde özetlenebilirTarih, Deniz, Güneş, Yeşil ve gözünün alabildiğince uzun kumsal.
 OYUKTEPE KOYLARI İki büyük tatil köyünün de yer aldığı yarım adadaki Mempaşa, Küçük Samanlık, Boncuklu, Kuleli, Aksazlar, Akvaryum, Turunç Pınarı gibi doğal koylar, özellikle yöre halkının sıkça gittiği günübirlik mesire yerleridir.
 KATRANCI KOYU Fethiye’ye 17 km. uzaklıkta MuğlaFethiye karayolu üzerindedir. Denize kadar uzanan sık çam ağaçları ile kaplı koy, mavi ve yeşilin en güzel uyumunu sergiler. Koyda orman içi dinlenme alanı olup, duş, WC, kabin, içme suyu, büfe, kameriye, otopark gibi hizmetler mevcuttur. İdeal bir çadırlı kamping ve mesire yeridir.
GÜNLÜKLÜ Fethiye’ye 18 km. uzaklıkta, Muğla karayolu üzerinde bulunan koy dünyada eşine az rastlanan, güzel kokulu ve sık “günlük ağaçları”yla bezenmiştir. Pek çok hastalığın (kaşıntı, astım, bronşit, ülser ve mide rahatsızlıkları) tedavisinde ve parfümeri sanayiinde kullanılan sığla yağı, günlük ağacın salgısıdır. ÇALIŞ PLAJI Kent merkezine 5 km. mesafede, Şövalye Adası karşısındadır. 4 km’lik kumsal boyunca oteller, pansiyonlar, kampingler ve lokantalar bulunmaktadır. Yeryüzünde gün batımının en güzel izlendiği yerlerden biri olarak nitelendirilen Çalış Plajı, su sporlarına elverişli denizinin yanında, “Caretta caretta” adıyla bilinen deniz kaplumbağası türünün kuluçka alanlarından biri olması dolayısı ile de ilçe turizminin en gözde yerlerinden biridir.
 GEMİLER KOYU Kaya Köyünün arkasındaki tepeyi aşarak gelen yol, sizi zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrelenmiş bir başka güzelliğe, Gemiler Koyuna ulaştırıyor. Gemiler Koyunun tam karşısındaki kaplı St. Nicholas (Gemiler Adası) na bir tekne ile geçebilir ve Bizans döneminden kalma kalıntıları görebilirsiniz. 1990 yılında bir Japon Arkeoloji heyetinin Fethiye Müzesi ile birlikte başlattığı kazılarda gün ışığına çıkartılan buluntulardan, adanın erken Hıristiyanlık döneminde önemli bir ziyaret merkezi olduğu ve denizler azizi Nicholas’ın bu adada yaşadığı anlaşılıyor. KIDRAK Fethiye’de Ölüdeniz, Belcekız ve Belcekız a 3 km uzaklıktaki Kıdrak, sık çam ağaçları ve berrak denizi ile ideal bir dinlenme yeridir. Burada çam ağaçlarının altında piknik yapabilir su altındaki çakıl taşlarını seyrederek denize girebilirsiniz. Burada ihtiyaçlarınızı karşılayacak büfe de bulunmaktadır.
 ÖLÜDENİZ Fethiye’den Ölüdeniz’e çamlar arasından giden yol 14 km. Yokuşlu inişli yolun sonunda birden müthiş bir mavi çıkıverir karşınıza. Burası Belcekız Koyu’dur. Koyun içinden uzanan kumsalı yürüdüğünüzde ise eşsiz Ölüdeniz’i görürsünüz. Tanrının Dünyaya bağışladığı Cennet” olarak nitelendirilen Ölüdeniz, 3 km’lik bir kumsala sahiptir. Burada karbeyazından gök mavisine kadar açık ve koyu mavinin, açık ve koyu yeşilin raksettiği bir renk armonisi içinde yüzmenin doyumsuz mutluluğunu tadacaksınız. Yılın on ayı ılık ve durgun suyu ile doğal lagün görünümündeki Ölüdeniz büyülü gibidir, kıpırtısız durur öylece. Dibinde tek bir yosun bile yoktur, beyaz bir kumla örtülüdür. Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık turkuaz bir renk verir. Ölüdeniz’e Çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici tukuazı zenginleştirir.


Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/5854-fethiye_koylari-hakkinda-bilgi.html

Eroğlu Hotel-0252 614 57 05 Doruk Hotel-0252 614 98 60 Alesta Yacht Hotel-0252 601 00 00 Beşik Hotel-0252 613 34 33 Nevada Hotel-0252 622 00 74

Yacht Roof Restaurant-0252 614 15 30 Address Cafe Bar Restaurant-0252 61444 53 İskele Ocakbaşı Restaurant-0252 614 94 23 Meydan Meat Fish Restaurant-0252 612 48 53 Çalış Beach Restaurant-0252 62204 05

Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun...

Yorum Yaz...
Ad*
Email
Yorum*

Fethiye Koyları, Muğla ili, Fethiye ilçesi, Fethiye Koyları neresi, Fethiye Koyları nasıl gidilir, Fethiye Koyları nerede, Fethiye Koyları hakkında, Muğla, Fethiye, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri


Siteye yeni eklenen yerler hakkında bilgilenmek için elektronik posta adresinizi kayıt ediniz...