Sazova Parkı

Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden Sazova Parkı, Eskişehir iline bağlı Tepebaşı ilçesinde bulunmaktadır.Sazova Parkı, Eskişehir ili Tepebaşı ilcesinde görmeye değer bir yer. Sazova Parkı nasıl gidilir, Sazova Parkı nerede, Sazova Parkı hakkında bilgi

Eklenme Tarihi: 20.11.2013 00:00:00 Okunma Sayısı: 5614 Aldığı Oy: 21
Sazova Parkı

Sazova Parkı olarak bilinen Eskişehir en büyük parkının resmi adı Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’dır. Adından da anlaşılacağı üzere burası klasik anlamda inşa edilmiş bir park değildir. Dünyanın en özgün parkları arasında sayılan bu park 2012 yılında hizmete açılmıştır. Ancak parkın bazı bölümleri halen kullanıma kapalı durumdadır. Sazova Parkı 400 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Bu yanıyla Türkiye’nin bir çok parkından daha büyük olma özelliğine sahiptir. İçerisinde restorant ve kahve evleri, Masal Köşkü, Uzay Evi, amfi tiyatro, Bilim Deney Merkezi, korsan gemisi, gezi ve oyun alanları barındıran bu park en az yarım gününüzü ayırarak gezmeniz gereken bir yerdir. Sazova Parkı’nın bu denli büyük olması geziyi zorlaştırmaktadır. Ancak park içindeki ücretsiz minyatür treni kullanarak yapılan bir gezi daha az yorucu olacaktır. Park içerisinde bulunan göletin yanındaki restorantlarda keyifli bir kahvaltı veya yemek sefası sürmeniz de olasıdır. Sazova Parkı içinde bulunan gezi alanları haftanın her günü sorunsuzca ziyaret edilebilir. Pazartesi günleri haricindeki günlerde parkı ziyaret etmek tüm olanaklardan yararlanma konusunda daha çok fayda sağlayacaktır. Sazova Parkı Bölümleri Sazova Parkı’nda bir çok bölüm bulmak mümkün. Bunlardan en ünlüleri Masal Köşkü, Korsan Gemisi ve Bilim Merkezi Uzay Evi’ dir.
Masal Köşkü Sazova Parkı içinde bulunan Masal Köşkü Türkiye’de bir benzerinin bulunmadığı ölçülerde ve yaratıcılıkta inşa edilmiştir. Türkiye’deki ve dünyadaki pek çok eserden esinlenerek yapılmış bu köşk dahiyane bir tasarımla masallara layık bir güzelliktedir. 23 Mayıs 2013 tarihinde açılışı yapılan ve açılıştan bir kaç ay sonra hizmete açılacağı duyurulan bu yapıyı dışardan görmeniz bile ufkunuzu açacaktır. Pek çok masaldan esinlenen kuleleri, Osmanlı mimarisini andıran kubbeleriyle parkın adını halk arasında köşklü parka çıkaran bu yapı Eskişehir’in tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır. Masal Şatosu’ndaki Ünlü Mimari İzler: Çan Kulesi -Diyarbakır Adalet Kulesi – Topkapı Sarayı Ulu Kule – Mardin Burgulu Kule – Amasya Galata Kulesi – İstanbul Yivli Kule – Antalya Kız Kulesi – İstanbul Sindrella Kulesi – İstanbul Korsan Gemisi Sazova Parkı içinde bir başka dahiyane tasarım ise kuşkusuz bire bir ölçülerde inşa edilen korsan gemisidir. Eski dünyanın deniz savaşçılarının yegane aracı olan, okyanus ve denizlerde özgürlüğün tadını çıkaran korsanları anlatan bu yapı içinizdeki özgürlük duygusunun yelkenlerini dolduracaktır. Kuşkusuz Eskişehir’de bu parka gelinmeli, park içinde de doğrudan dikkat çekici bir duruşa sahip olan korsan gemisi gezilmelidir. Korsan Gemisi birebir gemi ölçülerinde olup Atlas Okyanusunu aşan gemilerden May Flower’ın benzeri tasarıma sahip. Gemiyi gezmek isterseniz yetişkinler 1 TL, çocuklar ise 50 Kuruş karşılığı alınan biletler ile gemiyi gezebiliyor. Gemide bulunan kaptan köşkü, zindan, mürettebat hamakları ve kiler özellikle büyük ilgi görüyor. Sabancı Uzay Evi ve Bilim, Deney Merkezi Sazova Parkı içindeki Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimini yaşadığı evreni tanımaya sürüklemektedir. Burada geçirilen zaman ilginç bilgilerle donanmanızı sağlayacaktır. Bilim merkezi içinde yer alan çeşitli aktiviteler ziyaretçileri parkın bağımlısı haline getirmektedir. Uzay Evi de her birimizin çocukluk hayallerinde büyük yer kaplayan astronotluk hissini kamçılamaktadır. Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Hafta sonu ziyaretlerinde de önceden bilet alınması gerekmektedir. Hafta sonları aşırı talep yüzünden biletlerin tükenmesi olasıdır. Sazova Parkı içinde bulunan Bilim Deney Merkezi ziyaret ücreti tam tarife 2 TL, indirimli tarife 1 TL şeklindedir.
Ziyaret saatleri pazartesi günleri haricinde hafta içi 11.00 ve 16.00 saatleri arasında saatlik seanslar şeklinde düzenlenmektedir. Hafta sonları ise 11.00 ve 17.00 saatleri arasında burası ziyaret edilebilir. Uzay Evi’ni ziyaret ücreti tam tarife 5 TL indirimli tarife 2 TL şeklindedir. Ziyaret saatleri pazartesi günleri haricinde hafta içi 11.00 ve 15.00 saatlerinde, hafta sonları ise 11.00, 14:00 ve 16.00 saatleri arasında burası ziyaret edilebilir. Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi içinde 10.30 ve 12.00 saatleri arasında yaz dönemlerinde atölye çalışmaları yapılmaktadır. Önceden kayıt olarak yapılan bu çalışmalarda her bir atölye kaydı için 10 TL ödenmesi gerekmektedir. Sazova Parkı ‘ Eskişehir Kütahya yolu üzerinde bulunmaktadır. Buraya özel araçla gitmeniz tavsiye edilmektedir. Park içinde bulunan otoparkın 1 TL olması bu ulaşım biçimini daha da cazibeli yapmaktadır. Ancak isteyenler için parka rahat ve hızlı toplu ulaşım da mümkündür. Sazova Park’a otobüs ile Odunpazarı’ndan her 15 dakikada bir kalkan 11 numaralı otobüs, 20 geçe ve 20 kalalarda kalkan 17 numaralı otobüs ve çeyrek kalalarda kalkan 31 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz. Sazova Parkı Telefon: 444 82 36 no’lu telefonu arayarak Uzay Evi ve Bilim, Deney Merkezi hakkında bilgi alabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.


Resim Galerisi



Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/4063-sazova_parki-hakkinda-bilgi.html

1-) Otel Sar +90 (222)226 29 29 2-)Roof Garden Hotel +90 (222)239 40 50

1-) Balaban Sofrası +90(222)231 14 44 2-)Kebapçı İskender +90(222)324 34 00

Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun...

Yorum Yaz...
Ad*
Email
Yorum*

Sazova Parkı, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Sazova Parkı neresi, Sazova Parkı nasıl gidilir, Sazova Parkı nerede, Sazova Parkı hakkında, Eskişehir, Tepebaşı, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri


Siteye yeni eklenen yerler hakkında bilgilenmek için elektronik posta adresinizi kayıt ediniz...