Salda Gölü

Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden Salda Gölü, Burdur iline bağlı Yeşilova ilçesinde bulunmaktadır.Salda Gölü, Burdur ili Yeşilova ilcesinde görmeye değer bir yer. Salda Gölü nasıl gidilir, Salda Gölü nerede, Salda Gölü hakkında bilgi

Eklenme Tarihi: 29.10.2013 00:00:00 Okunma Sayısı: 5247 Aldığı Oy: 19
Salda Gölü

        İlçe merkezine 4 km. uzaklıktadır. Burdur il merkezine olan uzaklık ise, 60 km.dir. Gölün büyüklüğü, 44 km. karedir. Denizden yüksekliği ise, 1190 metredir. Jeolojik bir çökme sonucu oluştuğu bilinmektedir. Çevresi: ormanlarla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyon ovaları ile çevrilidir.
        Gölün suyu tatlıdır. Bu nedenle, gölde, muhteşem büyük sazan balıkları yetişmektedir. Ancak tüm bu özellikleri yanında, göl 180 metrelik derinlik ile, ülkemizin en derin gölleri arasında bulunmaktadır. Bu ölçüde derin olduğu için, fırtınalı havalarda bile, gölün berraklığı bozulmuyor.
        Özellikle, kış aylarında: burada, çok sayıda kuş türü görülmektedir ve bu nedenle, bölge, uluslar arası öneme sahiptir.
        İngiliz Prof. Mike Russel tarafından yapılan bir araştırmada dünya üzerinde Mars gezegeninin yüzey özelliklerine benzer coğrafi özelliklerin görülebildiği, 2 yer olduğu bilinmektedir.
        Bunlardan biri Kanada ülkesinin kuzey bölgelerinde ve diğeri ise, Salda gölündedir. Gölde bulunan “Magnezyum” yüklü beyaz kaya parçaları, Mars yüzeyinde de görülmektedir. Bunun nedeni ise, Mars gezegeninde bu görüntünün bulunduğu yerde, eskiden “deniz” yada “göl” olabileceği varsayımına dayanmaktadır. Göl kıyısında görülen beyaz kumların, aynı zamanda “Lületaşı” olarak bilinen magnezyum slikat olduğu da söylenir.
        Göl, masmavi görüntüsüyle ilgi çekiyor ve bu yüzden, çevresinde, çeşitli kampingler bulunmaktadır. Gölde, ayrıca plajlar bulunmaktadır. Göl suyunda, magnezyum, soda ve kil bulunması nedeniyle, bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. Hatta, özellikle “sivilcelere” iyi geldiği söylenir.
        Gölün suları çekildiğinde, 7 tane beyaz ada ortaya çıkmaktadır. Bunlar da, gölün güzelliğini etkilemektedirler. Ancak, kışın yükselen sular, bu adacıkları yutuyor.
        Sultanpınarı Dinlenme Tesisleri, Akçeşme Dinlenme Tesisleri, Gürel Tur Dinlenme Tesisleri, Şahman Otel, Mutlu Restoran ve bunun yanında, göle girilmesini sağlayan plajlar (Orman plajı ve Yeşilova Belediyesi Halk plajı) bulunuyor. Antalya şehrinden hareket eden turist kafileleri, Pamukkale gezisi sırasında, göl kıyısından geçmektedirler.
        Çadırınız varsa, burayı ziyaret etmeniz önerilir. Göl kıyısında, yöre insanı tarafından bakılan “develerle” bir gezinti de yapabilirsiniz. Son bir not: bu göl çevresindeki köylüler, yaz aylarında Eşeler yaylasında, Tınaz tepesine çıkıyorlar ve buradan elde edilen karlar, pekmezle karıştırılarak, Perşembe günleri Yeşilova merkezinde kurulan Pazar yerinde, ziyaretçilere satılıyor.


Resim Galerisi



Sayfa adresi: http://www.turkiyedegez.com/3975-salda_golu-hakkinda-bilgi.html

Yeşilova Öğretmenevi Emek Mahallesi.Hükümet Cad. No.44 248-6180421

Salda Gölü Restaurant Denizli Yolu Salda Köyü, Yeşilova, Burdur Tel : +90 248 618 27 32

Herhangi bir yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun...

Yorum Yaz...
Ad*  
Email  
Yorum*  

Salda Gölü, Burdur ili, Yeşilova ilçesi, Salda Gölü neresi, Salda Gölü nasıl gidilir, Salda Gölü nerede, Salda Gölü hakkında, Burdur, Yeşilova, Gezi Sitesi, Gezi, Tatil, Tatil Sitesi, Tatil Yerleri, Gezi Yerleri


Siteye yeni eklenen yerler hakkında bilgilenmek için elektronik posta adresinizi kayıt ediniz...